NORGE

Ting å tenke på når du starter kafé

Planlegger du å starte opp en egen kafé? Dette er en drøm mange har. Det er imidlertid mye som må være på plass før dette kan gjøres til en realitet. Et flott og innbydende lokale med tiltalende innredning og moderne løsninger er blant tingene du bør ha på plass.

Enten du vurderer å starte opp internettkafé, vanlig kafé eller en kafé på hjul, er smarte løsninger med gode betalingsmuligheter helt sentralt. Moderne løsninger inkluderer kassasystemer som er både smidige og mobile. Synes kunden at løsningene du tilbyr er gode og brukervennlige, er sjansen større for at vedkommende returnerer.

Innredning og lokale

Du bør velge et lokale som står mest mulig i stil med konseptet til kaféen du planlegger å åpne. Den bør være lokalisert der målgruppen din ferdes. Skal kundene dine være studenter, mødre i permisjon eller eldre? Eller ønsker du en god blanding? Dette er noe du bør kartlegge på forhånd.

Når du har funnet det perfekte lokalet, gjelder det å finne det perfekte interiøret. Kaféer finnes i mange stiler og sjangre. Skal du ha en kul hipsterkafé med veganske alternativer? Da bør du naturligvis ikke ha et elghode hengende på veggen, eller stoler dekorert med saueskinn. Hent inspirasjon fra spennende og nytenkend nettsider og interiørblogger på nett.

Menyen er vel så viktig

Når alt det andre er klart, kan du begynne å fokusere på det som virkelig er morsomt – nemlig selve menyen. Også her bør målgruppen tas i betraktning, og du bør på forhånd finne ut hva slags kaffe eller mat kundegruppen din er ute etter. Lag også menykart som står i stil med interiøret.

Er målgruppen din eldre, er det for eksempel greit å ha tradisjonell lunsj og klassiske kaker på menyen (for eksempel napoleonskake, snitter og kransekake). Studenter og unge kafégjester er ofte opptatt av trendy alternativer som «flat white», macchiato og lignende. Satser du på en bred målgruppe, bør menyen også være omfangsrik.