NORGE

Norgesmesterskap i Poker

Pokalen

Endelig har det blitt mulig å arrangere norgesmesterskap i poker på en lovlig måte i Norge! Etter at den norske lotterilovgivningen ble endret fra 1.januar 2015, er det nå åpnet for at det er lov å arrangere ett årlig norgesmesterskap i turneringspoker i Norge. Kravet til å få arrangere denne pokerturneringen er at arrangøren er en lotteriverdig organisasjon, og for perioden 2015 til 2017 er det Blodkreftforeningen som har fått tillatelsen denne gangen. Arrangementet avholdes i samarbeid med Global Poker Tours Limited, som er autorisert entreprenør og stiller med nødvendig kompetanse. I tillegg er det et krav om at norsk lovgivning skal følges, det vil si at alle pengetransaksjoner må foregå elektronisk (ingen kontanttransaksjoner skal forekomme), og det er ikke tillatt at spillere eller andre deltakere og arrangører driver «branding» under arrangementet. Det betyr at man ikke skal fremme pokerorganisasjoner eller klubber, for å nevne noe. Lotteritilsynet følger arrangementet, noe som gjør at alle deltakende spillere – og selvsagt også arrangørene og Blodkreftforeningen – kan være sikre på at alt foregår på en god måte innenfor det norske reglementet.

Det er Blodkreftforeningen som mottar inntektene fra arrangementet, slik at turneringen også er med på å støtte en viktig norsk organisasjon. Det betyr også at Blodkreftforeningen er sikret inntekter fra turneringen både i år, neste år og i 2017. I 2017 er det nye søknader fra lotteriverdige organisasjoner som skal vurderes, og tillatelsen tildeles når alle søknader er vurdert.

Den første turneringen i norgesmesterskapet, det såkalte Østlandsmesterskapet, er allerede overstått. Siden det er aller første gang dette mesterskapet har blitt arrangert i Norge, ble vinneren av denne turneringen historisk! Det er aller første gang en pokerspiller har vunnet en lovlig turnering her til lands! Turneringen fortsetter med Sørlandsmesterskapet, som går av stabelen i Kristiansand 17.–18. oktober, etterfulgt av Nordnorsk mesterskap i Bodø 24. –25.oktober, Midtnorsk mesterskap i Trondheim 31.oktober–1.november, og Vestlandsmesterskapet i Bergen 7. –8.november. Vinnerne av de respektive turneringene går videre til den gigantiske hovedfinalen, som skal finne sted på Gardermoen den 18.–24.november. Her vil det kåres en norgesmester – faktisk den aller første lovlige norgesmesteren i poker som noen sinne er blitt kåret i Norge! På Gardermoen spilles Pot Limit Omaha og No Limit Hold’em og hvis du vil følge turneringen og få nyheter og oppdateringer, blir det lagt ut løpende informasjon her. Vinnerne blir offentliggjort, og informasjon om selve arrangementet, hvor de ulike turneringene foregår, hvordan du registrerer deg som spiller og hvilke frister som gjelder, finner du også her. Interessen blant norske pokerspillere har vært stor, og det er flott at det endelig har blitt mulig å arrangere et så stort pokerarrangement i Norge som samtidig gir et viktig bidrag til en organisasjon som arbeider for et viktig formål.

Når du først har interessen for poker, er du kanskje også interessert i å lære deg enda mer om spillet, eller kanskje du ønsker å kunne spille litt mer selv. Med kunnskap om poker og egen erfaring med å spille, har du selvsagt mulighet til å følge med på turneringen med enda større interesse, ettersom du forstår hvilke teknikker som brukes for å vinne i et så stort mesterskap dette. Blant annet kan man lære mer om de ulike øvelsene som skal spilles på Gardermoen i november, og mer om de viktige tingene som kan være avgjørende når man spiller poker. Hvis man skal bli en dyktig pokerspiller, er det for eksempel viktig at man har evnen til å ta i bruk psykologiske egenskaper, som det velkjente «pokerfjeset». I tillegg vil uttrykket «øvelse gjør mester» definitivt være tilfellet når det gjelder pokerspill.