NORGE

Nordmenns interesse for Premier League

Fotball er uten tvil den mest populære sporten i Norge. Selv om vi i bunn og grunn er et vintersportland, troner fotballen over alle grenene innen skisporten vi identifiserer oss med som land. Den lokale fotballen er ganske populær, men svært mange av oss liker den engelske fotballen bedre. Dette har vi til felles med veldig mange andre land hvor den nasjonale toppserien kanskje ikke holder mål, og ikke har samme underholdningsverdi som engelsk toppfotball. Ofte prioriterer vi store Premier League-kamper til fordel for kamper i den norske Eliteserien, og selv våre egne fotballspillere drømmer om å spille i England.

Et fotballmekka

Den engelske spillestilen er røffere og mer underholdende enn den vi har her hjemme, i tillegg er nivået høyere. Premier League er et mekka for profesjonelle spillere, nærmest uansett hvilket lag de ender opp med å spille for. Fotballinteresserte nordmenn velger seg som regel et engelsk favorittlag i ung alder. Det er langt fra uvanlig å se logoer fra for eksempel Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool rundt om, enten det er på sportsbager, trøyer eller luer. Vi nøler heller ikke med å ta turen over til England i ny og ne for å få med oss toppoppgjørene.

Støtt laget ditt

Det finnes egne norske supporterklubber for de største lagene i Premier League, inkludert Liverpool FC. Dersom Liverpool er laget ditt er du langt fra alene blant norske Premier League-fans, for å si det mildt. Sjekk ut den egne skandinaviske Liverpool-nettbutikken Kopshop, hvor du kan kjøpe alt fra treningsklær, drakter og kalendere, til nøkkelringer og glass – alt for å hedre klubben din. Utvalget her er enormt, og det bør være en smal sak å finne noe du kan ha på deg neste gang de røde spiller kamp, enten du skal se dem på Anfield, fra stuen hjemme eller fra din lokale fotballpub.