NORGE

Gode vaner å legge til seg

good-habits_278035142
Det å legge til seg gode vaner er noe som går igjen i de fleste nyttårsforsetter, men det er ikke alltid like lett å legge opp livet sitt på den måten man forestilte seg i champagnerusen ved midnatt nyttårsaften. Men noen små og gode vaner er det nyttig å venne seg til, som kan gjøre en forskjell i løpet av relativt kort tid.

En ting man bør gjøre er å finne en god norsk nettside som inneholder informasjon om det akkurat du er interessert i. Det er ingen grunn til at vaner man ønsker å ha absolutt må handle om trening, sunnhet og lignende – selv om det selvsagt er en god ting. Det kan være like viktig å begynne å følge mer med på ting man interesserer seg for. Hovedmålet med nye gode vaner må være å øke sin egen lykke og tilfredshet, og det starter ofte med å dyrke sine interesser.

Men det er ikke til å komme unna at sunnhet er den vesentlig del av de nye gode vanene. Og den mest urnorske ideelle vanen er nok fem om dagen. Dette er en vane med gode resultater som koster veldig lite, både i form av tid, krefter og penger. Den dag i dag er det nok ingen som har klart å hoste opp et godt argument for hvorfor man ikke skal gjøre dette.

Når det gjelder det økonomiske er det ett råd som alltid går igjen, nemlig det å heller handle sjelden og stort enn ofte og lite. Det er nemlig ikke så rent få kroner som går med til de små fristelsene i butikken. Ved å gjøre store innkjøp i for eksempel Sverige, kan man spare mange penger. Den gode vanen det gjelder å ha i denne sammenhengen er å alltid ta ut det kjøttstykket du vil ha til middag dagen etter, og legge det i kjøleskapet før du legger deg. Slik blir ikke maten ødelagt ved at du kjøper den fersk og ikke bruker den.